Köket

Solskenets förskola är Uppsalas första KRAV-certifierade förskola (2014-04-11) Pressmeddelande.

På Solskenets förskola i Uppsala lagar man dagligen mat till cirka 200 barn. Att KRAV-certifiera köket var en självklarhet för personalen. Förutom att laga mat till sin egen förskola, lagar man och levererar till Lingonblommans, Ekebys och Humlans förskolor.

Eva och Malin arbetar i köket och varje dag går de runt till de olika avdelningarna vid lunchtid och frågar barnen vad de tycker om maten. De kan också berätta vad som finns i de olika rätterna och hur de har lagat maten.

På Solskenet serveras en lättare frukost, lunch samt mellanmål. Till lunchen serveras alltid tre sorters grönsaker.

Maten på Solskenet tillagas i ett modernt kök. Kockarna gör det mesta från grunden och använder så lite halvfabrikat som möjligt. De gör t.ex. eget potatismos, såser, etc. samt kokar egen fruktsoppa, för att minimera sockerintaget – och ingenting smakar väl så bra som hemgjorda såser.

De har skapat några traditioner här på Solskenet när det gäller vissa måltider ex. Måltidens dag, Nobelmiddag, Julbord och Påsklunch.

Även om barnet äter en bra lunch och ett sunt mellanmål på förskolan så är det viktigt att barnet får ett lagat mål mat hemma för att tillgodose dagens behov.

Solskenets förskola