Förväntningar

Det här kan du/ni som förälder förvänta er av förskolan:

• att ni tryggt ska kunna lämna ert barn och få möta pedagoger som är professionella, välutbildade och erfarna – förskollärare och barnskötare , som ser varje barns möjligheter.
  • att förskolan arbetar utifrån förskolans läroplan och uppdrag, med inspiration från Reggio Emilias pedagogiska förhållningssätt.
  • att förskolan finns till som ett stöd för er föräldrar i ert ansvar för barnets uppfostran.
  • att varje familj får en förskollärare med ansvar för sitt barns utveckling och lärande, samt minst ett utvecklingssamtal per år.
  • att pedagogerna ska se ert barns starka sidor och lust, för att utveckla och stärka dem tillsammans med barngruppen i den dagliga pedagogiska verksamheten.
  • att ni och barnet känner er delaktiga och behövda på förskolan – med möjlighet att påverka.

Det här förväntar sig förskolan att ni föräldrar gör:

Barnets tider:

• skriv upp när barnet lämnas/hämtas varje dag på listan i hallen. Var noga med att följa tiderna-för barnets skull. Ring om ni blir försenade.  Barnet har rätt att vara på förskolan den tid du/ni arbetar/studerar/är sjukskriven plus restiden.
  • säg alltid till oss om det är någon annan än ni föräldrar som hämtar barnet.
  • hjälp barnet att plocka undan efter sig innan ni går hem.

Kläder:

• barnet ska alltid ha extra ombyteskläder i en ryggsäck vid sin plats, samt blöjor, sovkläder och napp/gosedjur vid behov. Regnkläder, stövlar samt lämpliga kläder efter årstiden ska finns på förskolan.
  • ni föräldrar ansvarar för att det är snyggt och rensat i barnets fack och låda, en hjälp för barnet att hitta sina kläder.
  • skriv namn i alla barnets kläder och allt annat som kommer med till förskolan (skor, stövlar, napp, ryggsäck, leksaker m.m)

Information:

• läs alltid på avdelningens anslagstavla, där föräldrainformationen och närvarolistan sitter. Vi vill att ni ska bli delaktiga i det som era barn är med om på förskolan, så vi uppmuntrar er att titta på bilder och läsa på de dokumentationer som finns på väggarna.

Tag kontakt med oss så ofta ni vill och behöver, ingen fundering eller fråga är fel eller för liten för att tas upp. Med hopp om en god kontakt och ett gott samarbete, för barnets bästa!

Solskenets förskola

Solskensgatan 29